St. Peterson Gimnázium


 
HomeCalendarGalleryGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Üzenőfal
Staff tagok
Latest topics
» Alison Lockhert
Kedd Okt. 30, 2012 6:05 am by Alison Lockheart

» Zoe Hamingway otthona
Szer. Okt. 10, 2012 6:14 am by Tristan Blackdiamond

» Csoport játék
Szer. Okt. 10, 2012 5:42 am by Grace Winches

» Szólánc
Vas. Okt. 07, 2012 12:53 am by Grace Winches

» Iris Blue otthona
Szomb. Szept. 01, 2012 11:29 pm by Lilly Cassel

» °°Itt kérj!°°
Szomb. Szept. 01, 2012 9:50 am by Iris Blue

» Lilly Cassel otthona
Pént. Aug. 31, 2012 7:56 am by Iris Blue

» Vízesés
Kedd Aug. 28, 2012 7:57 pm by Tristan Blackdiamond

» Keresem a...
Kedd Aug. 28, 2012 9:11 am by Zoe Hamingway

Kiemelt testvéroldalak


Share | 
 

 Első számú tanterem

Go down 
SzerzőÜzenet
Tyler A. Davis
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 51
Points : 145
Join date : 2012. Jul. 15.
Age : 25
Tartózkodási hely : Los Angeles

TémanyitásTárgy: Első számú tanterem   Vas. Júl. 15, 2012 10:07 pm

...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://stpetersongimnazium.hungarianforum.com
Caleb Bride

avatar

Hozzászólások száma : 6
Points : 8
Join date : 2012. Jul. 21.

TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   Hétf. Júl. 23, 2012 9:07 am

Miss Cassel részére

A táblát törölgetve hallom, ahogy a diákok kivonulnak a teremből és kezdetét veszi a nagyszünet. A nagyszünet, amit minden tinédzser annyira vár fiatalként, pedig csak apró öröm a hatalmas sikerek kámforában. Talán én is ennyire áhítoztam érte annak idején, most már viszont örülök, ha tovább húzódik az órám - bár ez ritka alkalmakkor fordul csupán elő. Sajnálatos módon, a tanulók nagy része nem rajong az irodalomért, csak mert nem képesek a sorok között olvasni. No, igen, ehhez is érzék kell, de hál' istennek, akadnak kivételek, akik egyenesen bolondulnak a költőkért, írókért, novellákért és versekért. Magamat látom bennük. Magamat fiatalként, erősnek és elhivatottnak, persze most is az vagyok, csak már öregszem. Tudom, huszonhat évesen még nem igazán mondhat ilyet az ember, de én fel merem vállalni. Lassan harminc leszek és még nincs feleségem, gyermekeim pedig szintén. Csalódott vagyok, remélhetőleg hamarosan rátalálok az Igazira, mert már tűkön ülve várom egy ideje. A kereséseim sajna kudarcba fulladnak, általában.
Mikor újra megfordulok már üresen áll az osztályterem és csak én magam ácsorgok bent egyedül, mint valami tébolyult. A tanári kar normálisabb része a szünetet élvezi, ki-ki saját szenvedélyének élve. Tudok ám titkokról is a St. Peterson falain belül, de sosem kotyogom ki őket. Mi hasznom származna belőle? Semmi. Spicli pedig nem vagyok, soha nem is voltam.
- Büszke ez ének, minden szava, célja, / Átfogni tér s idő roppant birodalmait, /A fejlődést, a feltüremlőt, a növekvőt és a nemzedékeket. - mondom magamtól a székre ülve és idézem Walt Witman sorait a "Fűszálak értelme" című verséből.
Rengeteg költő műve kúszott már be az idők folyamán elmémbe, de nem soknak sikerült tartósan ott maradniuk. Csak a legszebbek, legfigyelemfelkeltőbbek büszkélkedhetnek agyam egy rejtett zugának elfoglalásával. A napló fölé hajolva körmölök most és beírom a hiányzókat. Három is van. Ebből pedig kettő lóg, ebben biztos vagyok.


A hozzászólást Caleb Bride összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Júl. 24, 2012 11:40 am-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lilly Cassel
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 35
Points : 77
Join date : 2012. Jul. 16.
Age : 29
Tartózkodási hely : Los Angeles

TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   Hétf. Júl. 23, 2012 11:14 am

Mr Bride részére


Épp a táblára írtam,a mikor is kicsengettek és az összes gyerek megindult kifelé nagyszünetre. Hiába én is szerettem és vártam régen a nagyszüneteket, de most nem tehetem meg, hogy szaladok ki az udvarra és valahová elbújok, hogy cigizhessek. Mert tudom, hogy sokan cigiznek és itt szoktak az iskola háta mögött bujkálni. Senki sem szokott bent maradni. Nem nagyon érdekli a diákokat a zene. Van vagy 10 diák az osztályból, akik szeretik, vagy érdeklődnek utánuk.
Hát én sem vagyok már fiatal. Jó még a 22 évemmel, azért fiatalnak számítok, de még meg sem találtam az igazit és családot is szeretnék alapítani. Más barátnőim, már ennyi évesen férjezettek és van vagy most várják a gyermeküket. Vágyok már egy szerető férjre és gyerekekre. De úgy érzem, hogy hamarosan meg fogom találni az igazit.
Beírom a naplót,majd elindulok a tanári felé,de meg akad a szemem az egyes tanterem nyitott ajtaján. Caleb Bride ült bent, az irodalom tanár. Még ilyenkor is bent ül és írogat. Ez jellemző rá. Egy nagyon helyes és olyan 26 körüli férfi. És ha jól tudom nőtlen is.
- Hát maga megint itt van? - kérdeztem belépve a tanterembe, közelebb lépve hozzá, ahol ült.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Caleb Bride

avatar

Hozzászólások száma : 6
Points : 8
Join date : 2012. Jul. 21.

TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   Hétf. Júl. 23, 2012 11:53 am

Miss Cassel részére

Hogy mit szeretek annyira a versekben? Magam sem tudnám pontosan megmondani, de talán ez azért van, mert nincs is kifejezetten oka. Elgondolkodtatnak... legalábbis némelyik. Nagyvilági elméleteket kezdek el gyártani hatásukra, minek köszönhetően később egy egész más szögből pillantok az adott dolgokra. Ezen kívül, van, amelyik emlékeket ébreszt bennem. Olyanokat, amiket már mélyen eltemettem magamban vagy amiket néha jó felidézni. Akadnak költők, akik hasonlítanak rám, azaz én úgy gondolom, hogy hasonlítottak rám, csak mert olyasféle módon filozofáltak verseikben, mint ahogyan én szoktam amatőr könyveimben. Hát hogyne! Otthon általában nekiülök novellát írni, jelenleg gyerekkorom könyvén dolgozok, amibe olyan mondanivalót sűrítek bele, melyet kevesen érthetnek majd meg. Már ha kiadom egyáltalán, hiszen ez még nem biztos, sőt mi több, cseppet sem valószínű. Az ilyesmit nem teheti kénye-kedve szerint az ember, még ha éppenséggel egy irodalom tanárról is van szó, kinek szülei dúskálnak és dúskáltak régen is a pénzben. Számomra viszont nem minden a pénz, ezt jobb ha tudják.
Beírom az utolsó nevet, bizonyos Paul McEnzie-t, aki már harmadik órája hiányzik, majd tovább fürkészem a sávokat, figyelembe véve a dátumokat, a jegyeket és a félévi osztályzatokat. Bizony-bizony, nehéz dolga lesz egyes embereknek, de nem szólok bele abba, milyen keményen tanuljanak. Egyszer majd rájönnek, hogy a dorbézolás nem az ő feladatuk egyenlőre.
- Miss Cassel... - rezzenek össze és a toll hegye sikeresen megcsúszik a papíron. Magamban szitkozódok, mert hivatalos papírokba nem lehet ám csak úgy belejavítani. Minden esetre, egy mosollyal fogadom a kissé fiatal és egyben csodaszép énektanárnőt. - Tudja, hogy mindig itt maradok a nagy szünetben. Nekem ilyenkor... túl nagy a hangzavar a folyosón és az udvaron. De látom, maga sem jutott még ki. Valami baj van? - kérdem aggódóan és egy határozott mozdulattal összecsukom a naplót.
Végigrohan tekintetem a csinos öltözéken, a gyönyörű vonásokon és a csillogó íriszeken, majd felállok helyemről, mert mégiscsak illetlenség egy nő jelenlétében ücsörögni, míg ő fölöttünk áll. Engem pedig udvariasságra neveltek már gyerekkoromtól fogva. Volt, hogy tiszteletlennek bizonyultam, de ritkaságban ment az nálunk. Apám kemény kötésű ember lévén nem tűrte az ilyesmit.
- Segíthetek valamiben? - kérdezek rá újra szinte ugyanarra a dologra, hátha bizalmast lát majd bennem. Persze, ha nincs semmi gond vele, akkor annak csak örülni tudok, de jobb biztosra menni, nemde?
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lilly Cassel
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 35
Points : 77
Join date : 2012. Jul. 16.
Age : 29
Tartózkodási hely : Los Angeles

TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   Kedd Júl. 24, 2012 11:01 am

Mr Bride részére


-Nem dehogy semmi baj nincsen! - mondtam megnyugtatva őt
Rögtön aggódni kezdett értem. Ez kedves tőle. Nagyon is.
- Nem köszönöm! Csak éppen erre mentem el és gondoltam benézek magához, hogy ne legyen egyedül. - mondtam mosolyogva
Általában én is bent szoktam ücsörögni egyedül a teremben. Ilyenkor van csak időm, beírni a naplót. A hiányzókat és a tananyagot is. Sajnos elég sok a hiányzó ma, mint mindig is szokott lenni. Hát nem fognak érdekelni, ha térden állva jönnek könyörögni, hogy engedjem át őket. Nem fogom. Hiába az a nagy jó szívem, most már nem fogok senkinek sem engedni. Vége ennek a korszaknak.
- Tanár Nő! A fizika tanár úr kéri a naplónkat. Ide tetszik adni? - kérdezi egy tanuló a hátam mögött
- Tessék Peter. - adtam át neki a kért naplót
Máskor nem szokták pedig ilyenkor kéni. Mindig óra közben kell nekik. De mind egy.
- Nincs kedve, egyik nap elmenni valahová? -kérdezem tőle egy hirtelen ötlettől vezényelve
Bár tudom nagyon jól, hogy tanár-tanár között nem lehet kapcsolat, de akkor is. Valahogy el kellett hívnom randizni. Ismertük már egymást két éve, mióta mind a ketten idekerültünk,de közelebbről még nem. És szeretném jobban megismerni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Caleb Bride

avatar

Hozzászólások száma : 6
Points : 8
Join date : 2012. Jul. 21.

TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   Kedd Júl. 24, 2012 9:54 pm

Miss Cassel részére

Megnyugszom, mikor azt mondja, nincsen semmi baj. A mai világban már nem tudhatjuk, mennyi minden nyomasztja egy fiatal nő lelkét és néha jól jön valaki, aki meghallgatja gondjukat, bajukat. Én mindig mindenki számára elérhető voltam és vagyok, mert véleményem szerint, kell egy ember ebbe az iskolába, aki tárt karokkal fogad kicsiket és nagyokat. Meghallgatom őket anélkül, hogy nevetnék mondandójukon. Eltárolom magamban az információkat és nem adom tovább őket, mert megkérnek rá. Bennem bízhatnak, én megértem őket, csak sokan nem tudnak egy tanárnál többet látni bennem. Félre ne értsenek, olykor jó, ha nem egy fiatal, a húszas éveiben járó férfiként gondolnak rám, akinél be kellene próbálkozniuk. Minden dicsekedés nélkül mondom, hogy előfordult már ilyesmi, de beszéltem a fejükkel és megértették, hogy ez bonyodalmas dolog lenne. Szerencsére, a végzősök hamar felfogják mindezt és belátják, hogy butaság volt részükről még csak elgondolni is ezt az ötletet.
- Akkor jó, megnyugodtam. - mosolygok rá. Jól esik, hogy csak azért benézett hozzám, mert nem akarta, hogy egyedül legyek. Kedves gesztus. - Ez kedves magától, de nem szeretném, ha miattam csúszna le fontos teendőiről, amiket ebben a hosszú szünetben szokott elintézni. És nyilván a párja is kereste már az órákon. Vagy nem? - tulajdonképp, nem tudom, hogy van-e valaki az életében, úgy értem egy férfi. Lilly csodaszép nő, elképzelhetetlennek tartom, hogy szingli legyen.
Egy diák, bizonyos Peter, sétál be az ajtón most és kéri el a naplót, mire Lilly átnyújtja neki, az meg készségesen megköszöni és elmegy. Közben van időm arra, hogy tetőtől-talpig végigmérjem a nőt, de csak tartózkodóan, nem akarom, hogy azt higgye, megbámulom. Szavai eztán egyenesen meglepnek, merthogy rég voltam már bárkivel bárhol. Mármint, nőkkel még ritkábban, hiszen sosincs szerencsém a szerelmet illetően. Vagy a rossz emberbe szeretek bele vagy szimplán elszúrok valamit.
- De igen. Miért is ne?! - mosolygok és közben bólintok egyet. - Hova szeretne menni? Mondjuk étterembe? Moziba? Vagy csak tenne egy esti sétát a városban? - kérdezem, hogy közben eltervezhessem, hogy s mint rendezzem programjaimat holnapra, ugyanis feltétlen időt akarok szakítani Lilly-re. Elegendő időt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lilly Cassel
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 35
Points : 77
Join date : 2012. Jul. 16.
Age : 29
Tartózkodási hely : Los Angeles

TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   Csüt. Júl. 26, 2012 3:28 am

Mr Bride részére


-Dehogy is csúsznék le róluk. Már elintéztem a dolgaimat. És nem hívott senki sem. Nincsen barátom. Egyedülálló vagyok. - mondtam
Biztos voltam benne, hogy azt hiszi, hogy van barátom. Már hogy is lenne, ha szinte falom a férfiakat. Mindenkivel lefekszem aki szembe jön velem az utcán. Na jó azért nem mindenkivel, de szinte mindenkivel igen. Bár már le kellene szoknom erről a szokásomról és végre találni magam mellé egy férfit, de nincs senki sem. Mind bunkó. Persze vannak kivételek is.
- Hát esetleg mehetnénk moziba, azután pedig egy esti séta a városban. - mondtam mosolyogva Akkor esetleg a holnapi nap megfelel? - kérdeztem
Még el kell intéznem pár dolgot a mai nap, hogy holnap iskola után, rögtön tudjak haza menni és készülhessek az estére. Már alig várom. Mint egy tizenéves tinédzser aki most randizik elsőnek. De ez Jó érzéssel tölt el. Hogy újra tinédzser lehetek akár egy napra is. Csak belülről, nem kívülről.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Első számú tanterem   

Vissza az elejére Go down
 
Első számú tanterem
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
St. Peterson Gimnázium :: St. Peterson Gimnázium :: Földszint-
Ugrás: